Loopeendendrijven

Naast het schapendrijven bieden we ook de mogelijkheid om met loopeenden te drijven.

De honden die hiervoor in aanmerking komen moeten al aardig onder controle staan bij de schapen en rustig geconcentreerd kunnen werken aangezien de loopeenden toch erg kwetsbaar zijn.

Als je kijkt naar de moeilijkheidsgraad voor zowel de honden als de handler kunnen we naar niveau training bieden door variatie te bieden in zowel de soorten trainingsvelden als ook de verschillende soorten schapen en uiteindelijk loopeenden.

We beginnen met zware grote schapen daarna kleine vluchtige schapen en eventueel de loopeenden aangezien deze een kleine draai cirkel hebben en daarom echt precisie eisen van de samenwerking tussen hond en handler.

Voor Australian Shepherds worden (farm) trials georganiseerd om allerlei titels te kunnen behalen in de onderdelen schapendrijven, runderdrijven en loopeendendrijven.

Hierdoor hebben veel eigenaren van Aussies naast het leren schapendrijven en voldoende te kunnen trainen met hun hond de behoefte om ook de discipline loopeendendrijven in de training er uiteindelijk bij te kunnen pakken.

De loopeenden verblijven op de dierenweide en worden met speciale kratten vervoerd naar de trainingsvelden en lopen in speciale netten.

Aangezien het een niet veel geziene uitoefening van schapendrijven is worden de loopeenden regelmatig gevraagd voor demonstraties.