Varkens

Indonesische minivarkens

Dit varkenras is een kruising tussen het Göttinger en Münchener minivarken.

In tegenstelling tot wat de naam doet denken heeft het ras zijn oorsprong in Duitsland waarbij de naam als grap gegeven is vanwege de bruinige biggen.

Gewicht volwassen varken van 4 jaar is ongeveer 35 kg, hoogte 45 cm.

Met hun lange snuit, wilde kleuring, geen hangbuik en rechte staart heeft het Indonesische minivarken veel weg van het wilde zwijn.

Knorretje (beer met witte vlekken) en Kuuske (zeug met zwarte vlek) zijn als jonge biggen bij ons gekomen en hebben 3 maanden in huis moeten verblijven aangezien ze nog veel te klein waren voor op de dierenweide.

Het zijn bewerkelijke beesten die erg veel aandacht vragen en waarde hechten aan routines, maar ze zijn ook zo heerlijk Koddig dat je er vanzelf van gaat houden en niet meer zonder kan!

Dit tamme koppel is ontzettend nieuwsgierig naar iedereen die hier op de dierenweide komt kijken. Geweldig voor kinderen om eens een varken met harde haren te kunnen aaien.

Maar als het baasje niet aanwezig is zijn het echte bodyguards die je zelfs bijten als je zomaar op de weide verschijnt. Zo houden ze ook de vos voor een groot gedeelte op afstand. Ze leven in geweldige harmonie samen met de andere dieren op de dierenweide en slapen zelfs samen.

Het is echt genieten als onze zeug Kuuske biggen heeft.

Ze krijgen veel kraambezoek om goed te wennen aan menselijk contact.

We hebben het geluk dat al onze biggen nu bij fijne nieuwe eigenaren wonen.

Zij laten ons weten hoe het met de nakomelingen gaat en kunnen altijd nog voor advies bij ons terecht.

Geweldig hoe tam sommigen zijn, verkleedpartijtjes toestaan en zelfs allerlei kunstjes aangeleerd hebben.

Update

Knorretje konden we niet gescheiden houden van zijn meiske Kuuske, hij ging overal dwars doorheen, waardoor we ongewenst biggen kregen wat we voor moeders gezondheid niet meer wilden.

Knorretje is daarom verhuist. Ondanks de grote vraag hebben we voorlopig dus geen nest plannen tot we onze intrede hebben gedaan op een boerderij.